Guide: Sådan vælger du den rigtige romaskine

Kvinde der bruger en romaskine
Guide: Sådan vælger du den rigtige romaskine
Henrik Andersen
-
04/10/2022
-

Har du besluttet dig for, at du vil i gang med at ro på romaskine? Så er det vigtigt, at du ikke bare vælger den første og den bedste romaskine. Er du i tvivl om, hvilken model du skal vælge, så følger her en række gode råd, som du kan benytte dig af.

Vælg den rigtige type romaskine

Når du skal investere i en romaskine, er det vigtigt, at du forstår, hvilken type modstand den bruger. Det har nemlig afgørende betydning for, hvordan du bruger maskinen. Du kan eksempelvis vælge mellem luftmodstand, magnetmodstand og hydraulisk modstand, som hver især har sine individuelle fordele og ulemper.

Luftmodstand er ofte dét, der er bedst, men det er typisk også den dyreste løsning. Hydraulisk er billigst, men til gengæld er der begrænsede anvendelsesmuligheder, mens magnetisk modstand befinder sig som kompromiset midt imellem de to andre løsninger. Læs mere her.

Du kan også vælge en romaskine med vandmodstand

Vandmodstand er det tætteste, man kommer på følelsen af at ro på vandet. Denne type romaskine fungerer ved, at motoren i romaskinen har tilknyttet en vandtank. Her er der en åre, som bevæger sig rundt, når du bruger maskinen, og dermed opnår du en realistisk oplevelse af at ro på vandet.

Hvis du ønsker en realistisk romodstand, hvor du føler, at du rent faktisk befinder dig på det åbne hav, så skal du vælge denne type romaskine. Den er ikke særligt udbredt, men til gengæld er den blandt de bedste modeller. Grunden til, at den ikke er lige så udbredt, er, at den er væsentligt dyrere end de øvrige modeller.

Fastsæt et budget

Det bliver nemmere at vælge den helt rigtige romaskine, hvis du på forhånd fastsætter et budget, så du ved, hvor meget du har at gøre godt med. Det vil være med til at indsnævre udvalget, og hvis du i forvejen ved, at du er på et begrænset budget, så kan du eksempelvis afskrive en romaskine med vandmodstand, som er blandt de dyrere modeller.

Find en romaskine på tilbud lige her.

Copyright 2023 - Pilanto Aps